onsdag 14 december 2011

Bocken brinner


Detta är vad som kan hända när olyckan är framme. 
 
Som tur var det bara pepparkakshuset som blev lite bränt i kanterna. 
Nåja en och annan bock fick sig några brännskador och en stackars tomtenisse blev alldeles svart i ansiktet, men förutom dem så klarade sig alla utan några skador. 

Vardagsrummet fick dock saneras från brandsläckarpulver i många timmar.

Så var försiktiga med ljusen, de må vara mysiga och stämningsfulla, men ack så farliga.


    


Fortunalety it was only the gingerbreadhouse that got a bit burnt in yesterdays accident. 
Oh, well a couple of Christmas goats and a small santa got themselves all black, but other than that nobody got hurt. 

With this in mind, please be careful with candles and fire.


Den här bloggposten innehåller nötkräm

UNICEF/Pelle Bergström


Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.
 
Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.This is my contribution to UNICEF campaign about blogging and saving childrens life this Chrismas.